Gartneriet / Duftgeranium

Duftgeranium

Duftpelargonier / duftgeranier er en virkelig spændende gruppe, hvis man kan lide bladformer og duft. Her er det nemlig først og fremmest løvet og duften, der er det spændende, selv om blomsterne ind imellem også kan være charmerende. De er som regel hvide, lilla, rosa eller svagt purpur med fine aftegninger.
I gartneriet laver jeg 8 forskellige 15 cm
Torento
Sweet mimosa 
Lady Plymouth
Pink Capitatum
Atter of rose
Clorinda
Concolor lace
Pris 39  Kr


Kært barn har mange navne – ørepineblomst, duft garanium,og parfumetræ er bare nogle af dem, duftpelargonie er blevet tildelt.

Betegnelsen ørepineblomst blev for mange år siden givet til rosengeranie, Pelargonium graveolens, fordi den har helbredende virkning. Fik man ørepine, blev et blad rullet sammen og stoppet i øret. Det har mange i den ældre generation prøvet, og jeg har mødt flere, der siger, at det hjælper.
Duftpelargonier trives i sol/halvskygge, og de kan godt klare at tørre lidt ud, men må dog ikke blive gennemtørre. De er nemme at stiklinge-formere, og overvintringen er heller ikke det store problem. Duftpelargonierne er nemlig ikke helt så lyskrævende som de andre pelargonier, så her kan en kold, men alligevel forholdsvis lys kælder gå an. Man risikerer, at planterne bliver lidt lange og ranglede, men om foråret klippes de da bare hårdt tilbage. Så skyder de igen med frisk løv.
Daniels Gartneri | CVR: 32 71 11 97 | Bjergagervej 35, 8300 Odder  | Tlf.: 40 37 14 87